Andy Roll, vagyis Dutka András a Szent László Napokon

A nagyváradi közönségnek nem is kell bemutatni Dutka Andrást, vagyis Andy Rollt, aki a 6. Szent László Napok keretében 2018. június 22-én, pénteken 20 órától koncertezik a nagyváradi vár nyári színházában.

Dutka András, művésznevén Andy Roll összetett művész, aki mint énekes gitáros, zeneszerző, szövegíró, producer tevékenykedik. Zenei tanulmányait a nagyváradi Fracisc Hubic Művészeti Népiskolában kezdte. Elvégzése után számos tapasztalt zenésszel próbált szerencsét, amiből egy kétéves norvégiai turné is született.

1993-tól a Nagyváradi Rock Filharmónia mozgalom tagja, örökzöld könnyűzenei előadók (Beatles, Simon&Garfunkel, Santana, Elvis Presley stb.) szerzeményeit viszik színpadra szimfonikus zenekarral.

A kilencvenes évek derekán a King Bee progresszív metálzenekarral adott ki lemezt, melynek a címvezető száma, a Changes bejutott a román közszolgálati tévé zenei műsorába.

2003-ban új zenekart alapított D-Side néven, és 2005-ben kiadták az Eltelt még egy hét című single-t, ami felkerült a Transilvania Rádió zenei listájára.

Ezután számos projektben vett részt. Azt követően pedig, hogy idén bekerült A Dal című versenybe Turn the lights on című számával, mint zeneszerző-előadó, neve Kárpát-medence-szerte ismertté vált.