Kismamajóga a várkertben

Június 23, szombat 11 óra, várkert, szabadtér

Ki tartja a kismamajóga foglalkozást? Hoffmann Kinga Krisztina, két gyermek anyukája, kismamajóga oktató, dúla, gyermekágyas segítő. Második várandóssága ideje alatt volt szerencséje megtapasztalni a kismamajóga jótékony hatásait, a várandósság első napjától a vajúdásig. 

A módszer kidolgozója Francoise Barbira Freedman, a Cambridge-i Egyetem orvos-antropológusa, több évtizedes gyakorlattal rendelkező jógaoktató és négygyermekes anya. A módszer ötvözi a jóga távol-keleti tudományát és a természeti népektől átvett mozdulatokat. Mára a módszer Birthlight néven vált ismertté a világon és főleg Európában. Angliában klinikai környezetben szülésznők és orvosok is tanulják, hogy segíthessenek a nőknek abban, hogy természetes úton, komplikációk nélkül szüljenek.

A kismamajóga a várandósság tizenharmadik hetétől már elkezdhető, és egészen a szülésig szabadon gyakorolható bárki által, akit nem tiltottak el a várandósság alatt valamilyen okból a mozgástól. A kismamajóga amellett, hogy a várandóság időszakát megkönnyíti, felkészülést is nyújt a szülésre, nemcsak fizikailag, de mentálisan is.

A foglalkozásokon lágy, folyamatos mozgásban végzett gyakorlatok segítik a szükséges izmok megerősítését és megnyújtását. Légzőgyakorlatok és relaxációs technika segítségével oldódik a félelem és a feszültség, és edződik meg a koncentrációs készség. Egyes kutatások szerint valamennyi szülésfelkészítő módszer közül a leghasznosabbnak bizonyulnak az úgynevezett testközpontú szülésfelkészítők, amelyek a hallott vagy olvasott, informatív tudás helyett megtapasztalt, testi szintű tudást közvetítenek.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 6. Szent László Napokon, június 23-án, szombaton 11 órától a nagyváradi várkertben!