Lovagi torna és lovaskaszkadőr-show a Győri Ördöglovasokkal

Közhírré tétetik: Nagyváradon soha nem látott lovas attrakciókkal várja az idén június 18–24. között zajló Szent László Napok az érdeklődő közönséget. A városba érkeznek a kulturális fesztivált csúcsra járató hétvégén a győri Ördöglovasok. Lesz lovagi torna és lovas kaszkadőr-show.

A lovagi torna keretében látható lesz Roland-bábú, csatacsillag, lesz dárdahajítás, fejvágás, karikafűzés és kopjatörés is, a kaszkadőr-showban pedig minden, amit egy hasonló esemény kapcsán el tudunk képzelni.

A Győri ördöglovasok egy fiatal lovascsapat, amelynek tagjai egy 120 fős lovasiskola legelszántabb lovasai közül kerülnek ki. A csapat tíz éve foglalkozik trükklovaglással és lovas show-val. Lelkes, szenvedéllyel teli csapat, amely állandó fellépője a Nemzeti Vágta gálaműsorának, és számos kiemelt hazai és nemzetközi lovas eseménynek. Szlovéniában, Szlovákiában és Ausztriában is elnyerték a közönség kegyeit.

A magyar Sándor Móricz gróf nyomdokait követve „ördögi”mutatványokat hajtanak végre lovaik hátán. A stílusok között megtaláljuk a modern show elvárásait tükröző bemutatót, középkori lovagi torna mellett a fantasy vagy a western stílust ugyanúgy, mint a magyar történelem részét képező „nomád harcmodorhoz” köthető megjelenési formákat.

Lovagi torna lesz a 6. Szent László Napokon június 23-án szombaton, 11 órától és június 24-én, vasárnap 11 órától. Kaszkadőrshow pedig  június 23-án, szombaton 20 órától és június 24-én, vasárnap 17 órától.

Valamennyi esemény helyszíne a várkert.

Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat, a lovak szerelmeseit és a kíváncsiskodókat egyaránt!