A Magna Cum Laude zenekaré pénteken a nagyszínpad

Sokak régi vágya teljesül azzal, hogy az idén június 18–24. között zajló Szent László Napok keretében a nagyváradi várban lép fel a méltán népszerű Magna Cum Laude együttes. Nevük hallatán ki ne kezdené dúdolni a Pálinka dalt, a Vidéki sanzont, a Színezd újra, netán a Főnököm című dalt, vagy az elmúlt bő egy év egyik legfülbemászóbb és leglánykérősebb dallamát, miszerint: „Ha már túljutottam minden hegyen / Hogy ajkad számról mintát vegyen / Volna-e kedved megöregedni / Énvelem, énvelem”?

 

Borítékolható tehát, hogy nagy bulit fognak csapni június 22-én, pénteken 21.00 órától a várban elhelyezett nagyszínpadon, és ki tudja, talán még lánykérés(ek)nek is szemtanúi lehetünk, hiszen volt már példa hasonlóra a Szent László Napokon. Ráadásul a szerzők, a Szabó Tibor – Kara Misa páros, illetve a zenekar nem titkolt szándéka, hogy a dal a házasulandók himnuszává váljon.

 

A 19 éves Magna Cum Laude rengeteg küzdelem, tagcserék, nagylemezek, klipek és koncertek százai nyomán jutott el a Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta, máig eredeti formáció gyulai próbaterméből, hogy a nagyszínpadok kiemelt attrakciója legyen. Lesták Marci billentyűssel és Török Máté dobossal kiegészülve a zenekar ma egyben a mély tartalmú, elgondolkodtató dalok előadója és a ház oldalát is valóban kirúgó fiatalos, lendületes közönségkedvenc bulibanda.