Virágültetés Szigligeti Ede szobránál

A frissen létrejött Nagyváradi Városszépítő Egylet első kezdeményezése Szigligeti Ede szobra környezetének szebbé tétele volt – a nemrégiben elköltöztetett Bémer téri tiszafák helye ugyanis ideiglenesen, a tér felújítási munkáinak elkezdéséig szabadon, gondozatlanul maradt.

A szervezők az idén június 18–24. között zajló 6. Szent László Napok nulladik napján, vagyis június 17-én, vasárnap lezajlott akcióval is jelezni akarták, hogy a Bémer tér a nagyváradi magyarság egyik fontos köztere, amelyért felelősséget vállal, és amelynek külső megjelenése minden váradi számára nagyon fontos.

A jó hangulatú, a Facebookon szerveződött eseményen részt vevő mintegy kéttucat váradi a szobor környezetében 300 szál ültetőtálcás virágot ültetett el.

Mint Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetének elnöke, a program kezdeményezője elmondta, a Nagyváradi Városszépítő Egylet akciói az ősszel folytatódnak, akkor faültetéseket terveznek, jövőre pedig meghirdetik a Virágos Várad akciót, amelynek keretében virágokat ültetnek a Körös-parti város köztereire – már meg is rendeltek 10 ezer szál virágot egy kertészettől.