Az elsősegélynyújtásról a Szent László Napokon

Vannak olyan, többnyire teljesen váratlan élethelyzetek, amikor nagyon fontos, hogy pontosan tudjuk, mit kell cselekednünk. Az elsősegélynyújtásról van szó, melynek a lépéseit az EMT Training Centernek köszönhetően egy speciálisan erre a célra kifejlesztett gyakorlóbábun sajátíthatják el az érdeklődők a 6. Szent László Napokat csúcsra járató hétvégén, vagyis június 22–24. között, pénteken, szombaton és vasárnap egyaránt 17 órai kezdettel.

A „gyorstalpalót” az oktató, Kis Balázs sürgősségi szakápoló mindenkinek ajánlja: fiataloknak, családosoknak, időseknek.

Az elsősegély-oktatás a kiszámíthatatlanra segít felkészülni, mely, mint a neve is jelzi, azt tanítja meg, hogy mit tehetünk valakinek az életéért addig, amíg a szakszerű segítség meg nem érkezik.

Az 112-es sürgősségi szám hívása ugyanis elsődleges fontosságú, azonban nem árt, ha a riasztást illetően is tisztában vagyunk egy-két dologgal: például azzal, hogy milyen információkat fog kérni tőlünk a telefonkezelő. A gyakorlati bemutató mellett ilyen jellegű ismeretszerzésre is lehetőség lesz a nagyszínpaddal szemben, a vár főbejáratánál elhelyezett elsősegélysátorban.

Térjen be, ki tudja, egyszer szüksége lehet az elsajátított ismeretekre!