Filmezz úgy, mint a profik! – médiatalálkozó fiataloknak

Videózás kamerával vagy telefonnal? Tartalom vagy látvány? Technikák? Szoftverek?

Mi a fotó? Hogyan készül? Digitális vagy analóg?
Publikálás, terjesztés? Reklám? Megkapó címek, reklámszövegek?

Mindezekre a kérdésekre próbálunk választ adni a június 18–24. között zajló 6. Szent László Napok keretében, a június 22-én, pénteken 17 órától a nagyváradi vár I-épületének emeleti konferenciatermében megszervezett Médiatalálkozón.

Az érdeklődő fiataloknak Oláh Gergő Péter fény- és vágótechnikus által koordinált, fotósokból, filmesekből és újságíróból álló csapat tart szakmai képzést film- és fotókészítés egy fesztiválon témában. Az elméleti tudást pedig rögtön másnap hasznosíthatják is, a gyakorlati feladat ugyanis az, hogy rövid reklámfilmet kell készíteniük a kulturális fesztivál utolsó előtti napján a várkertben zajló családi napról. Természetesen lesz nyeremény is, amelyet a vasárnap esti nagyszínpadi koncert, vagyis Fenyő Miklós fellépése előtt adnak át a legkreatívabb videó megalkotójának.

A képzés előadói: Oláh Gergő Péter fény- és vágótechnikus, Sarkadi S. Szabolcs fotótechnikus – Amintis Media, Megyeri Tamás Róbert újságíró – Nagykárolyi Anziksz, valamint Ürmösi Levente és csapata, akik az 5. Szent László Napok reklámfilmjeiről fognak beszélni.

 

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!

 

A Szent László Napok sajtóirodája