Demény, a kutya a Szent László Napokon

Ha valaki rendszeresen böngészi a legnagyobb közösségi portált, a Facebookot, szinte kizárt, hogy ne találkozott volna legalább egyszer Deménnyel, a kutyával . Aki nem más ugyebár, mint egy barátságos szemű, gyönyörű vizsla.

Ő és gazdája, Magos Judit is Nagyváradra érkeznek az idén június 18–24. között zajló Szent László Napok idején, hogy június 23-án, szombaton 13 órától a vársáncban találkozhassanak itteni rajongóikkal.

Demény nem csupán az első kortárs magyar íróvizsla, de egyben a deményista filozófia megalkotója, véleményvezér, gazditréner és békászó bajnok, de töpörtyű-minőségellenőrként is rövid idő alatt komoly elismertségre tett szert. Ráadásul celEB.

 

2009 körül született Fejér megyében, de kölyökkorát és családi hátterét homály fedi. Életének első hónapjait méltatlan körülmények között, rácsok mögött töltötte, ez meghatározta későbbi munkásságát. Valódi fordulatot az jelentett számára, amikor örökbe fogadta a kennelsorra tévedt, jobb sorsra érdemes kétlábút, Magos Juditot, akit ma már csak Gazdinak szólít, és aki egyben Demény korszakalkotó és humorral gazdagon átszőtt ugatásait lejegyezte.

A négylábú diktátornak ugyanis rengeteg ugatnivalója van, amit meg kell osztania a világgal. Magos Judit könyvében egyedi humorral fűszerezett sorok között pedig kitűnik a felelős állat- és gazditartás fontossága, és hogy a boldogsághoz gyakran nem kell más, csak töpörtyű, béka, hosszúcombú csajok és egy melegszívű kétlábú.