Kérdés a csillagokhoz – rendkívüli koncert a Szent László Napokon

Különleges hangulatú koncertet ígér a Szent László Napokon Barlay Zsuzsi (ének) és Kocsis Panni (orgona) közös műsora. Zene és vizualitás kettősét nyújtja az idén június 18–24. között zajló kulturális fesztivál keretében, június 22-én, pénteken 20 órától kezdődő esemény: Bach-, Porpora-, Schubert-, Vivaldi-, Grieg-, Dvořák-művek fognak felcsendülni, ezzel párhuzamosan pedig gyertyák fényében lesz kiállítva az a festmény, amely a műsor címét is adja: Kérdés a csillagokhoz. Az elnevezés utal ugyanakkor Szent László királyra is, aki „csillagok közt fényességes csillag”, és akihez a magyar nép minden időben előszeretettel fordult segítségért, útmutatásért.

A nagyváradi fellépés az Ihletett koncertek sorozatába tartozik, melynek megálmodója és szervezője Pirk Adam Silvester fotóművész, aki egyben a bemutatott képzőművészeti alkotások és gyertyainstallációk kiállítója is.

Barlay Zsuzsi egyedi, utánozhatatlan karakterű énekművész, aki egyesíti a természetes őstehetséget és a magas szintű képzettséget, valamint karvezetőként, ill. zenetudósként a műveltséget. Mezzoszoprán, az Ihletett koncertek sztárszólistája. Szakrális művek előadása terén egyedi, ugyanakkor más, sokféle és sokoldalú műfajok és stílusok énekeit is éppoly örömmel és szépséggel interpretálja.

Kocsis Panni orgonaművész az Ihletett koncertek állandó fellépője, igazi sokoldalú tehetség. A Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett orgona szakon. A templomi szolgálat mellett koncertezik és tanít is.

Helyszín: nagyvárad-újvárosi református templom