Szent Lászlótól Szent Lászlóig – Két keréken határok nélkül

Az idén június 18–24. között zajló nagyváradi Szent László Napok nulladik napján immár ötödik alkalommal tekerünk Szent Lászlótól Szent Lászlóig, vagyis Szent László nagyváradi sírjától Szent László biharkeresztesi szobráig.

A biciklitúra célja a Szent László Napok népszerűsítése mellett felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára, a környezettudatos életmódra, a bringázás örömeire. Mindezek mellett különösen fontosnak tartjuk azt is, hogy a határok feletti nemzetegyesítés jegyében összekötjük Nagyváradot és az elmúlt évszázadok folyamán a városhoz ezer szállal kapcsolódó Biharkeresztest.

A biciklitúra végig a bringások számára kiépített úton zajlik, ezért bátran ajánljuk a részvételt kicsiknek és nagyoknak is. Tavaly a legfiatalabb kerékpáros alig öt éves volt, és segítség nélkül teljesítette a Nagyvárad– Biharkeresztes útvonalat. Igaz, visszafele már a szülei bringáján utazott.

Idén is várunk mindenkit, aki június 17-én, vasárnap bringázni szeretne!

Gyülekező 9 órától a nagyváradi várban, indulás 9.30-kor. A kiépített bicikliúton lépjük át a jelenlegi határt (mindenkinél legyen érvényes okmány az átlépéshez), majd egy rövid ártándi kitérő után érkezünk Biharkeresztesre. Az útvonalon több alkalommal is lesz pihenő.

Tekerjünk együtt!!!