Üzenj Nagyváradról a jövőnek! Időkapszulát helyezünk el gróf Rhédey Lajos szobrában

Időutazásra nem vihetjük, ám azt megígérhetjük, hogy üzenetét eljuttatjuk a jövőbe. Az idén június 18–24. között zajló nagyváradi Szent László Napok keretében ugyanis teljesül többéves álmunk, és a kulturális fesztivál első napján, 16:30 órakor felavatjuk gróf Rhédey Lajos (1761–1831) szobrát abban a parkban, melyet ő maga adományozott a városnak – ebben a büsztben pedig elhelyezünk egy időkapszulát.

Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy a június 8-áig időszakban hozzászólásként megosztja velünk hárommondatos üzenetét a Szent László Napok Facebook-oldalán, az időkapszuláról szóló cikkünk alatt, vagy munkanapokon 10 és 16 óra között elhozza A5-ös papírlapra írva a Szent László Napokat szervező Szent László Egyesület székhelyére (Nagyvárad, Kálvin János utca 1. szám).

Az üzenetek megválogatásának jogát fenntartja a Szent László Egyesület.

Mint ismeretes, a szoborállítás gondolata először 2013-ban merült fel, és miután a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is támogatásra méltónak ítélte meg az elképzelést, a következő, 2014. évi Szent László Napokon gyűjtést szerveztek, a Magyar Polgári Egyesület pedig a Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA) pályázott támogatásért, mely másfél millió forinttal támogatta a tervet, s ebből a pénzből öntötték ki egy aradi öntőműhelyben Deák Árpád alkotását. Ebből a támogatásból készült el a szobor talapzata is, amely már készen várja, hogy rákerüljön Nagyvárad nagy mecénásának büsztje.